Betyg: 4/5 

Cecilia Thorngren kan, trots att hon nu skivdebuterar. vara en av vårt lands mest erfarna och meriterade doldisar i musikbranschen. Genom egna föreställningar där hon tolkat såväl Monica Zetterlund som Zarah Leander, John Holm och Bob Dylan på sitt eget personliga sätt har hon skapat sig ett namn som en sångerska med en enorm bredd i sitt musikaliska uttryck. 

När hon nu skivdebuterar så tar hon till låtskrivandet hjälp av Peter LeMarc och Staffan Hellstrand. Och för produktionen står Ulf Lundells trummis Andreas Dahlbäck som producent tillsammans med legenden Kjell Andersson som kreativ rådgivare. Tillsammans med ett knippe väl utvalda covers så blir "Svart katt" en fantastisk provkarta över Cecilias bredd likt en kvinnlig Rikard Wolff. Det är heller inga dåliga låtar LeMarc och Hellstrand knåpat ihop. Just den snygga LeMarc-komponerade titellåten "Svart katt blues" doftar regniga bakgator i Fantomens Morristown. Andra höjdpunkter är inledningsspåret "Här kommer imorgon" och den fina tolkningen av Plura Jonssons gamla relationsdrama "Holberg Hotel". 

Soundet är avslappnat och ledigt och tillsammans med Cecilia som sjunger kraftfullt men ändå utan större åthävor så klär det hela skivan i en behaglig och anspråkslös kostym som är dess storhet i det enkla.