Betyg: 4/5 

I augusti 2014 gav han sin avskedskonsert som liveartist och han har funderat på om inte det senaste albumet "Den tunna tråden" (2016) nog kanske rent av är hans sista skiva. Då bestämmer han sig ändå för att tillsammans med vännen Peter Karlsson spela in en fyrspårs-EP under enkla former och ge ut i mycket begränsad upplaga. Det är svårt att inte tänka på Jerry Williams som efter sin avskedsturné ändå konstaterade att "man måste ju få lira".

Två av låtarna har LeMarc skrivit själv och på de resterande två står LeMarc för texten och Peter Karlsson, som också spelar gitarr och bas på skivan, för musiken. Och i all sin enkelhet presenterar LeMarc här fyra fantastiska låtar, naket och kargt inspelade. Vardagliga betraktelser, sånt som Peter är en mästare på att göra till en allmän angelägenhet. Allra starkast lyser inledningsspåret "Alla jävlars dag" som har en verkligt klockren text i dagens läge. 

Det känns fint att få den här EP:n som ett vykort från en vän som visar att han nog kommer att slänga till oss en och annan ny låt när han har lust och känner för det. Och det räcker så gott. Tack Peter.